top of page

Dineren & overnachten

Bij ons vindt u dé ideale locatie om te genieten van een prachtige maaltijd in ons Restaurant, gecombineerd met een luxueuze overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet.

Komt u de regio verkennen, wandelend of met de fiets. Of gaat u
liever de Stad in om daar te shoppen of te kuieren?

Bij ons heeft u alvast de beste uitvalsbasis! 

shutterstock-752686156.jpg

Vier landelijke deelgemeenten van Aalst namelijk Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel vormen de Faluintjesstreek.

De vier deelgemeenten Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel zijn zowat de ‘groene long’ van Aalst. Tussen de abdij Affligem en het waterkasteel van Moorsel bevindt zich het natuurgebied ‘De Faluintjes’.

De naam 'Faluintjes' wordt op verschillende manieren verklaard. Volgens sommigen is het een verbastering van het Franse ‘vallée’, verwijzend naar de vallei van de Molenbeek. Anderen herkennen er het Franse ‘fallourdes’, wat takkenbossen betekent. Hebben de monniken deze drassige vallei toegankelijk gemaakt door middel van opeengestapelde takkenbossen? Of is het eerder een verbastering van het Keltische ‘fallæn’, het Franse ‘fallun’ – ‘fallunière’ of steengroeve in het Nederlands? Er bevindt zich hier inderdaad een ondoordringbare laag kalkzandsteen, destijds ontgonnen door de abdij van Affligem. De Faluintjes, een groene oasis nabij Aalst, blijven dus tot op heden een taalkundig mysterie.

 

Met het wandelnetwerk Brabantse Kouters snuif je de sfeer in deze mooie streek op.  Dankzij het handige knooppuntensysteem stippel je je eigen tocht  uit.

IMG_6488.jpeg
ezgif-4-d9c57e805b.jpg
bottom of page